Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مشکلات خود را مطرح کرده و خواستار رسیدگی به این مشکلات شد. 

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله رئیسی، رییس جمهور، نکاتی را درخصوص مشکلات دانشجویان در دوره دستیاری مطرح کرده و خواستار رسیدگی هرچه سریع‌تر به این مشکلات شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نامه آمده است: 

 

جناب آقای رئیس جمهور، حضور شما در این شهر را بهانه ای قرار می دهیم تا از قشری سخن بگوییم که کمتر کسی آنان را می شناسد. قشری که بخش عمده ای از خدمت رسانی در بیمارستان های دولتی را برعهده دارد تا دیگران بتوانند افتخارات آن را به نام خود اعلام کنند. قشری که در تمام مدت خط اول مبارزه با کرونا بود اما در تمام رسانه ها ناشناخته بود. قشری که در هر ساعت از شبانه روز ارائه خدمت در بیمارستان ها را برعهده دارد. قشری که ماهیانه نزدیک به ۴۰۰ ساعت حضور مستقیم جهت خدمت رسانی را ایفا می کند. قشری که مادرند، پدرند و همسرند و شرایط کاری آنها به آنان اجازه مادری، پدری و همسر بودن را نمی دهد. 

 

جناب آقای رئیسی شرایط کاری دستیاران پزشکی نه در شان دولت اسلامی است، نه در شان نظام اسلامی است و نه در شان ارزش های اولیه انسانی است. کمترین مطالبات این زحمت کشان با توجیه نیروی آموزشی بودن آنها در نطفه خفه می شود.  

 

جناب رئیس جمهور، آیا کسی که بیش از ۴۰۰ ساعت در ماه فعالیت کاری دارد نیروی آموزشی است؟! 

 

جناب آقای رئیسی حجم کاری بالا و عدم بهره مندی از حداقل امکانات لازم برای زندگی آسیب های متعدد روانی برای دستیاران پزشکی فراهم کرده است. اگر صحبت های ما را باور ندارید، گزارش اداره سلامت روان دانشگاه از سلامت روحی دانشجویان دستیاری را بررسی کنید. در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۰ رزیدنت به دلیل مشکلات این دوره از جمع ما پر کشیدند. آیا این وضعیت برای دانشگاهی که باید مبدا تحولات باشد، شایسته است؟ 

 

جناب رئیس جمهور تمامی مشکلات دستیاران راه حل های منطقی و قابل اجرا دارد اما هر بار با در بسته نبود بودجه روبرو می شود. آیا سازمان برنامه و بودجه در جریان سختی کار آنان نیست؟ اگر سازمان برنامه و بودجه همچنان گمان می کند که دستیاران پزشکی نیروی آموزشی هستند، از آنان دعوت می‌کنیم یک روز در کنار دستیاران پزشکی در بیمارستان ها حضور پیدا کنند. بیایند و ببیند. ببینید که چه طور یک انسان ۱۲ روز ۳۶ ساعت بیداری مداوم و بدون استراحت را تحمل می کند. البته این بدان معنی نیست که سایر روزها حضور ندارد.

 

 بهانه نبود بودجه برای بهبود وضعیت دستیاری غیر قابل پذیرش است. سال گذشته بارها و بارها دستیاران خواهان بهبود وضعیت خود بودند که هر بار با در بسته و همین بهانه روبه‌رو می شد. در نهایت با ورود رهبری به این امر بودجه این کار نیز تحقق پیدا کرد. 

 

جناب آقای رئیسی عده ای با جمله "نهار خوردن" شما شوخی می کنند اما باید بگویم حجم کاری بالای دستیاران پزشکی حتی فرصت کافی برای نهار خوردن هم به آنان نمی دهد. 

 

جناب آقای رئیسی سال گذشته ۸۰۰ ظرفیت رشته های دستیاری خالی مانده، آیا مسئولان از خود پرسیده اند که در دستیاری چه اتفاقی می افتد که آن همه شور و شوق جوانان برای پزشک شدن و آن همه تلاش و شب بیداری های قبل از کنکور به ناگه تبدیل به هیچ می گردد و جوانان عطای پزشکی را به لقا اش می بخشند؟ آیا از آمار انصرافی های دوره دستیاری خبر دارید؟ آیا از خود پرسیده اید که چه می شود که جوانی پس از هفت سال تحصیل در رشته پزشکی و دو سال مطالعه سخت برای قبولی در دستیاری به ناگه تصمیم به انصراف می گیرد و می‌گوید دستیاری چون شوهر بداخلاقی است که سختی ادامه زندگی با او از مشقت های طلاق بیشتر است؟ آیا خالی ماندن ۸۰۰ ظرفیت رشته های تخصصی پزشکی، زنگ خطری برای سلامت جامعه نیست؟ نمی شود از جوانی جمعیت، فرزندآوری و ازدواج سخن گفت و همزمان حدود ۴۰۰ ساعت کار مداوم در بیمارستان را انتظار داشت؟ شان دختران و مادران این سرزمین همین هست؟ جناب رئیسی آدرس غلط افزایش ظرفیت پزشکی برای حل مشکلات دستیاری دروغی است که توسط ناآگاهان به این حوزه مطرح می شود. سال گذشته ۸۰۰ ظرفیت این رشته خالی مانده است، این مسئله که دیگر ارتباطی با افزایش ظرفیت ندارد. 

بیان این مسائل از طرف ما، صرفا نشانه فعالیت صنفی نیست. آینده نظام سلامت ایران با افزایش میزان مهاجرت پزشکان و عدم تمایل به تحصیل در دوره دستیاری در خطر است. بنیان های خانوادگی دستیاران به دلیل آسیب های روحی این دوره و عدم صرف زمان مناسب برای خانواده آسیب پذیر می شود.

 

وضعیت کنونی دستیاری، شیب پذیرش دستیاری را به سمت خانواده های مرفه تر می برد، چرا که طبقات محروم تر جامعه نمی توانند در سنین ۳۰ سالگی با این وضعیت حداقل های نیاز زندگی خود را تامین کنند، مساله ای که قطعا بر خلاف عدالت آموزشی است. دوران جوانی که دوره نشاط ، شکوفایی و تهذیب هست، به بیگاری های طولانی مدت در لفظ زیبای " دکتر " می گذرد. ساعت های کاری طولانی مدت با حدود ۴۰۰ ساعت در ماه، کیفیت ارائه خدمات به مردم را کاهش می دهد.

 

جناب آقای رئیسی همانطور که گفتم وضعیت کنونی دستیاری نه در شان دولت اسلامی است، در نه شان نظام اسلامی، و نه در شان ارزشهای اولیه انسانی است. راه حل های مشکلات آنان ساده هست اما اراده ای برای اجرای آن وجود ندارد. کمترین خواسته دستیاران، احتساب دوره دستیاری به عنوان شغل ،تعیین ساعت کاری مشخص و براساس قانون است. برای حفظ کرامت انسانی و آینده سلامت این کشور به این قشر توجه کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جامعه اسلامی دانشجویان علوم پزشکی مشهد رئیس جمهور جناب آقای رئیسی دستیاران پزشکی جناب آقای رئیس دوره دستیاری رئیس جمهور نه در شان ۴۰۰ ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۲۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق دستیار دندانپزشک

حقوق دستیار دندانپزشک یکی از مهمترین فاکتورهایی است که بسیاری از افراد به دلیل مناسب بودن آن، تمایل به ورود به این حیطه کاری را دارند. به طور کلی حقوق یک دستیار دندانپزشک می‌تواند میان ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان در ماه باشد. دستیار دندانپزشک فردی است که به عنوان یک فرد مهم در کنار تیم دندانپزشکی حضور دارد و اقدامات لازمی که در حین رسیدگی به بیماران از سوی متخصص در نظر گرفته می‌شود را انجام می‌دهد. بودن در یک محیط حرفه‌ای و پزشکی می‌تواند انگیزه مهم دیگری برای افراد برای انتخاب این حرفه باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی میزان حقوق دستیار دندانپزشک و فاکتورهای موثر بر روی تعیین آن بپردازیم و جوانب این حیطه کاری را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید:

عوامل موثر بر درآمد دستیار دندانپزشک

عوامل و فاکتورهای مختلفی می‌توانند بر روی میزان دقیق حقوق دستیار دندانپزشک تاثیر گذار باشند. داشتن تجربه و مهارت، مشغول بودن در کلینک‌های سرشناس شهر و نوع مرکز درمانی در کنار ساعات کاری می‌تواند از مهمترین عوامل تغییر دهنده حقوق یک دستیار دندانپزشک باشد. کسانی که دارای تجربه بیشتری در این حرفه هستند و ساعات کاری بیشتری را در مراکز درمانی معتبر مشغول به کار هستند، حقوق بیشتری در مقایسه با سایر دستیاران دندانپزشکی دریافت می‌کنند. در ادامه به توضیح این عوامل و نحوه تاثیر گذاری آن‌ها می‌پردازیم:

تجربه: این عامل یکی از مهمترین پارامترهایی است که به لحاظ تخصصی می‌تواند سطح درآمد فرد را تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار دهد. دستیارانی که تجربه بیشتری در این حیطه فعالیتی دارند، در کنار متخصصان به نام فعالیت می‌کنند و همواره درآمد بیشتری خواهند داشت. همچنین این افراد توانمندی بیشتری در ارتباط برقرار کردن با بیمار و کنترل شرایط مطب و کلینیک را دارند. مهارت: دستیارانی که دارای مهارت و تخصص بیشتری هستند و می‌توانند برخی از امور حرفه‌ای مانند، رادیوگرافی، جراحی‌های جزئی، ایمپلنت‌گذاری و ... را انجام دهند، قطعا درآمد بیشتری خواهند داشت. همچنین تسلط داشتن بر زبان انگلیسی می‌تواند فاکتور مضاعفی برای افزایش حقوق باشد. محل کار: طبیعتا دستیارانی که در کلینیک‌های برتر شهر فعالیت می‌کنند، حقوق بیشتری نسبت به سایر دستیارانی که در مناطق محروم و کم برخوردار فعالیت می‌کنند، دریافت خواهند کرد. آمار بالاتر مراجعان به کلینیک‌های دندانپزشکی سطح شهر و تقاضای بیشتر برای استخدام دستیاران دندانپزشک در این کلینیک‌ها و مطب‌های دندانپزشکی، سبب رونق گرفتن کار دستیاران شده‌است. همچنین مطب‌های خصوصی می‌توانند حقوق بالاتری را برای دستیاران خود در نظر بگیرند. شهرت و تخصص دندانپزشک: دستیاران دندانپزشکانی که دارای حسن سابقه و میزان مراجعه کننده بالاتری هستند، همواره امور بیشتری را برای انجام دادن بر عهده دارند و همین امر سبب ارتقاء حقوق آن‌ها می‌شود. پیچیدگی‌هایی که در جریان فعالیت در این مراکز وجود دارد و مسئولیت‌های حساس و سنگینی که به دستیاران تحمیل می‌شود، حقوق آن‌ها را افزایش می‌دهد. مدرک تحصیلی: دستیارانی که دوره‌های آموزشی کوتاه مدت دستیاری دندانپزشکی را در آموزشگاه‌‌های معتبر گذرانده‌اند و یا دارای مدرک کاردانی در این زمینه هستند، حقوق بیشتری دریافت می‌کنند. این دستیاران معمولا در مراکز درمانی تخصصی استخدام می‌شوند و پایه حقوق آن‌ها به نسبت سایر دستیاران بیشتر خواهد بود. میانگین حقوق دستیار دندانپزشک سال 1403

میانگین حقوق دستیار دندانپزشک در سال ۱۴۰۳، بر اساس تصمیم شورای عالی کار، از پایه ۷ میلیون تومان شروع می‌شود و بر اساس ساعات کاری و میزان تخصص هر فرد، ارتقاء می‌یابد. حداقل دستمزد روزانه یک دستیار دندانپزشک که در مراکز دولتی و عادی سرکار است، ۲۳۸۰۰۰ هزار تومان است که جمع آن در یک ماه، ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان خواهد شد.

برخی از دستیارانی که دارای تخصص‌های ویژه هستند، بر اساس نوع معلومات و توانمندی‌هایشان، پایه حقوق بالاتری را به خود اختصاص می‌دهند. این متخصصان می‌توانند بر اساس سابقه کار خود و ساعات کار اضافه‌ای فعالیت می‌کنند، عددی بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان در ماه را دریافت نمایند. دستیارانی که در مناطق پر جمعیت و کلینیک‌های تخصص و با رویکرد خاص زیبایی، فعالیت می‌کنند همواره حقوق بیشتری خواهند داشت.

دوره دستیار دندانپزشک

دوره دستیار دندانپزشک از سری دوره‌های آموزشی است که در مراکز آموزشی مختلف برگزار می‌شود. این دوره‌ها با هدف پرورش متخصصانی که توانمندی حضور در کنار دندانپزشکان را برای سرعت بخشیدن و پشتیبانی دارند، برگزار می‌شود. در تمامی این مراکز آموزشی سرفصل‌های خاصی در مدت زمان معینی به افراد آموزش داده می‌شود و در انتهای دوره آزمونی برای اثبات یادگیری موثر افراد از آن‌ها به صورت عملی و تئوری گرفته می‌شود.

یکی از مراکز به نام و معتبر برگزار کننده دوره دستیار دندانپزشک، جهاد دانشگاهی است. شرکت در این دوره می‌تواند فرصتی استثنایی برای کسانی باشد که علاقمند به ورود به این حیطه پر متقاضی هستند. شما می‌توانید با گذراندن این دوره و کسب مهارت و دانش لازم، عرصه را برای حضور فعال خود هموار کنید.

شرایط ورود به این دوره، داشتن مدرک دیپلم متوسطه در رشته‌های نظری، فنی حرفه‌ای و کاردانش است. همچنین قبولی در آزمون ورودی و کسب مجوز لازم در معاینات پزشکی نیز شرط ورود به این دوره است. مدت زمان دوره دستیار دندانپزشک جهاد دانشگاهی معمولا ۹ ماه است و در این مدت، سرفصل‌های اصلی آن به افراد آموزش داده می‌شود.

سرفصل‌های دوره دستیار دندانپزشک جهاد دانشگاهی آشنایی با آناتومی دهان و دندان اصول و مبانی استریلیزاسیون و ضدعفونی آشنایی با ابزار و تجهیزات دندانپزشکی کمک به دندانپزشک در معاینه و درمان بیماران انجام امور مربوط به رادیوگرافی آموزش های اخلاقی و حرفه ای مراکزی که یک دستیار دندانپزشک می‌تواند در آن‌ها مشغول به کار شود:

به طور کلی یک دستیار دندانپزشک می‌تواند در تمامی مطب‌های دندانپزشکی مشغول به کار شود. همچنین در بسیاری از مراکز درمانی دندانپزشکی، دستیاران مبتدی و یا حد متوسط قابلیت شروع به کار دارند و ممکن است پس از مدتی، بر اثر حسن سابقه و کسب تجربه کافی، استخدام نیز شوند. از جمله مراکزی که محل کار یک دستیار دندانپزشک است، موارد زیر می‌باشد:

مطب‌های خصوصی دندانپزشکی کلینیک‌های دندانپزشکی بیمارستان‌های خصوصی و دولتی مراکز بهداشت و درمان مراکز آموزشی دولتی و خصوصی مطب‌های ارتودنسی مطب‌های ایمپلنت مطب‌های اطفال شرکت تجهیزات دندانپزشکی

جمع بندی

میزان حقوق دستیار دندانپزشک بر اساس میزان تجربه و مهارت فرد و محیطی که در آن مشغول به کار می‌شود، متفاوت خواهد بود. بر اساس تصمیم گیری‌های شورای عالی کار، مبنای محاسبه حقوق یک دستیار دندانپزشک، در سال ۱۴۰۳ ماهانه حدود ۷ تا ۸ میلیون تومان است که فاکتورهای دیگری از جمله میزان تخصص، دانش و مدرک تحصیلی، محیط کاری، میزان اضافه کاری و ... می‌تواند بر روی افزایش آن تاثیر گذار باشد. شغل دستیاری دندانپزشکی از شغل‌های بسیار پرطرفداری است که به دلیل داشتن ماهیت تخصصی آن و محیط کاری مطلوب، بسیار پر متقاضی است. ثبت نام در دوره‌های آموزشی دستیار دندانپزشکی مراکز آموزشی معتبر از جمله جهاد دانشگاهی، شروعی مطمئن برای موفقیت در این حیطه کاری و تضمین برای استخدام در مراکز معتبر دولتی و خصوصی است.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

دیگر خبرها

  • آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • خبر خوش برای دانشجویان پزشکی؛ حق‌ الزحمه دستیاران ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حقوق دستیار دندانپزشک
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی ۱۷ خرداد ماه برگزار می شود
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی پزشکی ۱۷ خردادماه برگزار می‌شود